Skip to content

AKTIVITETER

"Til dig der ønsker at opleve en lille bid af paradis på jord ..."

Sommer og sol og rig mulighed for fysisk udfoldelse for alle.

SHOPPING

St. Thomas i Dansk Vestindien inviterer til en slentretur i smuk natur og ikke mindst i den danske historiebog med minder fra kolonitiden. Hovedstaden Charlotte Amalie ligger i en af verdens smukkeste naturlige havne.

St. Thomas er den af de Dansk Vestindiske øer, som er mest præget af turister – særligt om dagen, når de store krydstogtsskibe lægger til, er der et liv af mennesker. Ud på eftermiddagen, tømmes gaderne i Charlotte Amalie, og om aftenen falder der atter ro over byen. Ser du dig for, kan du gøre nogle gode indkøb.

DYKKERFERIE

Dykning er det helt store trækplaster, for øerne er omgivet af de flotte koralrev, sænkede skibe, og nord for St. Croix er der vældige kløfter, undersøiske klippevægge, der skal bestiges, og dybe grotter fyldt med farverige fisk, der står helt åbne. Der er derfor masser af udbydere af dykker-udflugter og kurser, og de fleste hoteller kan tilbyde introduktion med timer for begyndere. De koster $60 til $100, og de er værd at tage, inden man binder sig for noget større, for det er ikke alle, der er lige vilde med det. Udflugterne er ikke dybhavs-dykning, men scuba-diving, hvor man får iltflaske på ryggen. Det gælder om at gå langsomt frem og kun gøre, hvad man føler er mest behageligt. Nogle opdager, at de finder det ubehageligt at miste fodfæste fra landjorden, de får nærmest klaustrofobi, andre oplever nærmest en religiøs ekstase ved det. Husk at koraller kun vokser få centimeter om året. Brækker man noget af dem, risikerer man at sætte udviklingen mange år tilbage. Desuden vil mange koraller afgive et giftstof, når de bliver brudt, og det kan svi ret voldsomt. Peter Vire: Caribbean Divers’ Guide. Immel Publishing, London 1991. Kan lånes på danske biblioteker. På St. Croix kan man købe et “Dive the Island Passport”, der giver adgang til et antal dyk, og så kan man selv vælge, hvilken diveshop man vil benytte.

FISKERI

Specielt omkring Jomfruøerne er lystfiskeri yndet. Der er mulighed for at hive både sværdfisk, tun, makrel, barracudaer og det helt store trofæ, Blue Marlin om bord. Det er forbudt at bruge harpun. Højsæsonen er fra november til marts. Bliv ikke forskrækket over, at man praler med sikker fangst af dolphins. Det er ikke delfiner, men guldmakreller. Både tilbyder halve og heldags-udflugter, ser f.eks. tilbuddene på Green Cay Marina.

KAJAK

Det er blevet meget moderne at leje kajakker, så man kan trænge ind i stille områder, f.eks. mangrovesumpe. (Se de enkelte områder). Man kan også selv leje kajakker fra 15-25 $ i timen afhængig af sæsonen, men lyt til gode råd, om vejret nu også er til det. Og hold øje med, om kajakken er egnet til den tur, man ønsker. Der er forskellige kajaktyper afhængig af, om man skal sejle på en sø eller i havet.

HESTERYG

Alle øerne har hesteudlejning som regel med ledsager. På den måde kan man komme ind i områder, hvor man ellers ikke orker at gå eller ikke har mulighed for at komme ind med bil. Hestene fås både som gamle krikker, der selv kan lunte hen til de bedste steder. Og rappere dyr, der kan drøne hen ad en skøn, hvid strand. Paul og Jill´s Equestrian Stables kan anbefales på St. Croix. Jill er født på øen og af dansk afstamning. Hun har redet hele sit liv og kender alt til øen og kan udpege termitboer, lianer, sommerfugle og alle de træer, der var så eftertragtede engang. Turen tager cirka to timer, og så slutter man selvfølgelig af med galop langs en kridhvid strand ligesom på film, tlf. 772-2880,
 www.paulandjills.com.

 

 

GOLF

St. Thomas: Man kan næppe forestille sig en mere imponerende golfbane end Mahogany Run lige uden for Charlotte Amalie. Banen følger det naturlige terræn og byder på en par 70 – bane i international standard. Fra store dele af banen er der en enestående udsigt over Atlanterhavet, og på 13. – 15. hul spiller man tæt på de stejle klippeskrænter ned mod havet, også kaldet Devil´s Triangle. Golfcart er obligatorisk, tlf. 777-6250


St. Croix: Buccaneer Hotel’s 18-hullers bane nær Christiansted har et velfortjent ry, dels på grund af banens kvalitet og dels på grund af den meget smukke beliggenhed tlf. 712-2144. I den nordvestlige del er den prisbelønnede Carambola Golf Course tlf. 778-5638.


St. John: Pastory Gardens er en ny golfbane med 18 putting greens. Den byder bl.a. på vandfald, broer, blomster og sommerfugle.

SNORKLING

Alle kan være med på undervandseventyret, når bare man snorkler. Man tager en maske med snorkel på ansigtet og ifører sig svømmefødder. Derefter kan man bare lade sig flyde i det meget salte vand og kikke ned. For de uøvede har mange hoteller skabt små koralrev med kunstige skibsvrag nær strandbredden, så man kan snorkle, samtidig med at man kan bunde. For at komme ud til de rigtige rev skal man dog som regel med en båd, for korallerne trives bedst ved 4-5 meters dybde. Tag en redningsvest på, så man ikke behøver at tænke på at holde sig flydende.

TENNIS

Der spilles tennis døgnet rundt. Mange baner er direkte udstyret til natspil. Der er flere offentlige baner, men ellers kan man også ringe til de større hotel-ressorts og bestille baner der. Det koster cirka $5 pr. person.

VANDRING

Der er masser af områder at vandre i, men pas på med at følge landevejene. Bilerne kommer susende ret stærkt om hjørnerne, og der er ingen, der forventer at se vandrere. Derimod er der flere udbydere af ture, hvor erfarne folk viser vej. Ikke mindst på St. John, hvor man bliver ført af rigtige rangers. (Se de enkelte områder)

WINDSURFING / PARAGLIDING

Der er god vind til denne sport. Bedst i juni og juli for begyndere, fordi passaten er mere konstant her, og der er noget mildere vinde end om vinteren. Prøv det på de store strande, hvor de er instruktører eller ud for hotellerne, hvor man kan leje udstyret.

Sammen med windsurfing skal paragliding også nævnes som en mulighed i de skønne omgivelser.